sila tinggalkan blog anda, saya akan melawat kembali!!

Pages

Sunday, April 5, 2009

banyak ketawa...

emm.. nk tido tapi x boleh... nak study rase macam da saturated je pale otak aku ni.. nk siapkan asigment.. huhuhu.. penin aku bace soklan.. so muhasabha la diri ngn tulis blog ni.. teringt plak kejadian di siang tadi.... pas jawab exam paper RC(reinforcement concrete) geram nyer pasal, aku ngan membe2 melepaskan perasaan keluh kesah ngn breakfast di warung keluarga di gambang.. dekat kedai makan.. punya la bnyak gosip ngn ketawa.. x ingat dunia betulla sekarang ni.. da la nak exam.. ketawa je la keje aku sekarang ni... sedangkan ketawa tu kan gelapkan hati.. astagfirullah.. pe la nak jadi ngn aku ni.. makin lame makin sesat dari sehari kesehari.. aku tahu yang aku buat tu tak betul tapi aku buat jugak.. mmg kompem la setan yg hasut aku ni makin lame makin gemuk.. huhuhu... emm.. dalam aku bercerite tentang ketawa aku ni teringat plak akan satu nasihat yang aku dapat time aku sekolah lu.. harap dapat kiter kongsi dan renung bersama..

10 hukuman orang yang banyak ketawa...
  1. mati hatinya.
  2. hilang air mukanya
  3. digemari oleh syaitan
  4. dimurkai oleh Allah
  5. akan disoal pada hari kiamat
  6. dipaling oleh Nabi Muhammad pada hari kiamat
  7. dikutuk oleh para malaikat
  8. dibenci oleh semua penghuni langit dan bumi
  9. lupa pada segalanya
  10. terbuka aibnya di akhirat
emm.. so nk ke jadi mcm ni... harap nyer sikap aku sekarang ni yang suke gelak melampau ni dapat la aku kurangkan... umor makin banyak.. rumah kate pergi kubur kate mari...

insan yang kerdil dan hina..
inilah duniaku..

3 comments:

:::addyiel::: said...

salam ziarah....
ni fareha,,,,
kenal n igt lg x????
kalo free view la blog sy,,,hu3....
salam,,,

Anonymous said...

10 hukuman orang yang banyak ketawa...??
so, mulai skrng jngn bnyk ketawe ye cik ibah..
k0 tuh kalu ketawe mmg x ingat dunie..
aku tau sngt ah..insaf tau..he3

anak_hamja said...

hehehe.. ketawa tu penawar dikala duka.. dengn ketawa org x kan tahu akan kesedihan kiter.. ketawa jugak boleh buat seseorg rase bahagia.. tp kalu gelak melampau setan le yg bahagia.. sedang blaja insaf la ni.. hehehe