sila tinggalkan blog anda, saya akan melawat kembali!!

Pages

Friday, January 13, 2012

gua dah ada kerjaaaaa....

wahhhh giler lah...lame gle tak hapdet blog.... haku mmg rindu nak berblogin
g ni.... senar lu haku takde la buat hape2 yg sgt poyo kebiziannye... just aku tadak feel loh nak taip bnyak...


hokeh... haku citer.... haku dapat oper jadi cikgu time bolan pose... bukan haku cari kerje.. kerje cari haku... wah ayat kau jemah.... hahaha.. aku tau poyo... dan juge keji... hahaha... dua oper okeh... kontrak ganti cikgu bersalin.... dua dua jadi cikgu... adekah muke haku ni muke cikgu??? langsung takkan ??? mcm muke ketua samseng sekolah de la aku ase.. hahaha.. tapi layan...... dan aku mmg gembire jadi cikgu... haku ase sgt dihargai dan disayangi... dan gua ajar 2 kelas laki... tingkatan 4 dan satu.. yg pom 5 haku ajar kelas campur... heaven gle ble kite lebih pandai dari diorg... haku plak ajar mate.... pejam mate je haku jawab soklan.. dan paling bangge bile murid cakap.. waaa... teror nye cikgu... mcm ne cikgu boleh pandai jawab mcm tuh.... wellllll.... haku jawab dalam nada riak nye..... hahaha... aku tau kenyataan tuh memang menggelikan... stop lah bace kalu tak sanggup dgr lagi....


kisah konvo yg indah

then dalam bulan 10 gua kombokesyen.... mmg rindu gila kat kengkawan... da best friend yg gua pernah ade.. susah senang bersama.. 6 tahun kot.... satu parut kat muka kat kengkawan pun haku boleh kesan (ayat ni mmg tipu...hahahaha).... mmg bnayk cabaran yg haku lalui selom ke konvo ni... tapi alhamdulillah semua berjalan lancar.... i lov who are alwayz beside me susah atau senang.... dah tamau ceriata panjang2 pasal kombo ni nanti hilang mood....

thanks Dr anis one of da cousin yg datang...

haku sambung ngaja samapi la hujung tahun sesi persekolahan... budak2 SPM pun aku sempat bg restu....

then dalam bulan 11 jugak.... seminngu pas kontrak cikgu tamat datang satu panggilan interview dari seseorg.... die suh aku bukak email.. tapi aku mals gle kot nak tgk email.. aku tangguh2 je.. rupenye2 satu interview untuk satu program yg bakal mengubah diri aku ..... last2 tnye ayah mintak restu aku pun balas cakap aku akan hadir ke interview tersebut pada sekian2 tarikh tempat sekian2... tapi yg aku kagum.. en. yg call aku tuh semangat betul call sampai 2 kali nak makesure aku datng... "suwaibah.. awak jadi kan datang interview?? datang tau... jangan lupe ek esok.... bawak sijil.. datng tau" puhh ayat... mmg sungguh2 suruh haku pi....


setelah pi interview.... ase sgt kerdil hokeh.... semua sgt hebat.... haku mmg takkan terpilih la... hincik yg interbiew aku pun muke tak leh belah... lagi la ase sgt rendah diri.. tambah aku sorg fresh graduate... dlm hati.. choooi la... asal aku datang interview ni??? ase mcm malukan diri... tapi aku balik pada konsep rezeki... they are more experience... ada rezeki aku ade la... bile ayah aku tnye itu la jawapan aku...

balik umah ayah ku tnye ble rsult interview?? aku kate esok kot... ayah aku je asik remaid aku suh tgk.. die je lebih semangat dari aku... tapi aku buat tak peduli pun sbb tak letak harapan yg tinggi.. takut kecewe sendiri... just doakan yg terbaik je....

dan akhirnyaaaaaa.....




















kami bersama2 fesi di kem kepimpinan..

pokcik menang..... hehehehe...

aku berjaya.... syukur alhamdulillah.... aku langsung tak sangke.... rezeki aku disini rupenye.... kite selalu tertanya-tnya kenapa Allah turunkan hujan... rupa rupanya Dia nak hadiahkan kita pelangi...... kalu aku kerja for sure aku tak mintak program ni..... tanggal 3/12/11.... aku pun menghadirkan diri ke Equatorial hotel peneng.... haku yg amat cerdik ni.. x de la nak google hotel ni dolu cane... ayah aku siap tak bagi aku bawk keter takut hilang la itu la ini la.. ingat hotel biase2 je... alih2 sampai..... subhanallah.... 5 star hotel yg aku a
kan stay for about 3 weeks... sampai cristmas.... telan air liur... sumpah sampai mati aku x kan ade peluang duduk 5 star hotel selama 3 minggu hokeh bukan 3 hari!!!... except haku kawin ngn juatawan ke anak raje... mas
alahnye ade ke anak raja anak jutawan nak kehaku?? setakat muke persis ct nurhalijah je... ecececee... hahahahaha....

belaja makan shushi dan pegang chop stik... sumpah hku akn cube elakkan nak makan gune ni pasni... hahaha... kampung??? so wat?? kikiki

one of...i lov dis group ..senang sgt kerjasama time ni.. x de nak bahas2... everything come smoothly..

kami yg berjaya... alhamdulillah...

disinilah... haku kenal manusia2 yg hebat... bukan setakat hebat... tapi giler hebat.... bukan sorg hokeh tapi ramai kot.... jumpe manusia2 yg berjaya.... yg dah jadi somebody... ad syarikat sendiri.... siap dah nak listed lagi..... jumpe mereka yg pakar dalam banyak segi.... dan disini haku sedar.... mmg seronok bile kite beralih dari sesuatu yg kita tak tahu... my cup is empty so its easy to full it...
alhamdulillah... kat sini jugak haku belajar tentang sapa kawan sape lawan... mcm ne nak persembahkan diri.... dan mcm2 lagi.... kawan2 yg sgt mesra.... 3 minggu berlalu dgn penuh emosi.. ade tawa ad nangis.... dan yg penting motivasi diri yg tinggi.... aku antara 40 dari lebih 200 calon yg di interview.... jadi haku lakukan yg terbaik... moto haku.. selalu buat yg terbaik... dan dari tuh haku jadi antara 20/40 yg terbaik... top 20 mmg diidamkan oleh setiap peserta kursus sbb ia adalah bermulanya satu lorong kearah suatu kejayaan....insyaallah..... alhamdulillah.. aku berjaya.. dan disinilah rezeki aku sebenarnya.....

40 orang muke muke _ _ _ _ _ _ _

paham??? tak paham...... mmg haku tanak bagi kowg paham program ape yg aku masuk ni.... ble dah sedia... haku akan cerita plak hape hasil dr program yg aku masuk ni...


nantikan.............


hahaha... annoyingkan..... (ko hingat ko artis ke suwaibah org nak tau ape kau buat....) kowg layankan je la aku nih..... pehlisssssssssss... kikikikikiki....


k... panjang dah......


nanti aku cerita lagi....



masih lom terlambat nak ucap....



SELAMAT TAHUN BARU 2012......


terima kasih sbb jadi pembaca setia anakhamja...

1 comments:

fathiah said...

huhu terharu beb baca post nih hehe.....