sila tinggalkan blog anda, saya akan melawat kembali!!

Pages

Sunday, June 28, 2009

3 hari untuk jersi...

dah berapa hari bdn ni rase keletihan.. hanya untuk sebuah pengalaman yg mengajar erti sebuah kehidupan.. dan erti ape itu wang!

huhuu.. actually alhamdulillah setelah berpenat lelah beberape hari.. hari ni aku ngn geng POTS crew da berjaye mnjalankan perniagaan baju kecil kecilan kami.. actually x la kecil mane.. besar gak la jugak untuk kali ni.. bnyk la gak modal yg aku ngn kawan2 ku keluarkan.. huhu.. so here rentetan cerita n pengalamn aku..

khamis-25 jun..
huhu.. awal bngun.. awal aku subuh.. pastu rase ngntuk.. so tido blik la aku pk.. ingt nk bgun la around 7.30 sbb pukul 8 lbh nk bertolak so sempt la siap2.. hehehe.. pe yang lawak nyer akhirnyer si farhan (yan) yg call kejutkan aku.. hehehe.. pe la aku ni.. laki kejut perempuan.. patutnyer aku yg kejut die.. x pe la.. layan kan je la.. si farezza (aiz) kawan aku yg sorg tu pun bkn main liyat nk bgun.. mndi2 kitorg bertolak 2 keter.. aku ngn aiz satu keter yan satu keter.. hu2.. around 8.30 kitortg bertolak sampai KL dlm kul 12.30.. port kat umah Nasoha (coa).. sampai je ayah die balik dr pejabat anta brg n nk tgk kitorg sampai.. coa ngn fikri sambut kami.. mak coa asyik call aiz je tnyer cane da selamt ke ape ke.. risau betul kat bakal mnantu die ni.. huhu.. da letak brg2.. rancg scedule sume2 mkn teghari then around kul 3 kitorg gerak ke tempat nk ambik brg.. kitorg ber6 iaitu 2 gadis cantik n 4 lelaki kacak ni gerak la ketempt kejadian.. teringt plak kt fiza ngn fika.. klu dior ade sure bes.. tp ats sbb tetntu diorg x bleh nk invest p'niagaan kali ni.. sampai je pe lagi.. keje pilih baju la.. kat c ni la.. tgk taste n selere laki n pmpuan mmg pelik mate aku cntik mte diorg mmg cantik la.. tp mate diorg cantik mate aku ngn aiz belum tntu cantik.. hehe.. selesai dlm kul 6 lbih.. balik umah.. mak coa da sambut kitorg.. mgrib2 sume mkn2 rehat2 sembg ngn mk coa n ayah die.. pastu aroung kul 9.30 kuar lagi cr brg.. lewt gak la baliknyer.. huhuhu.. tp demi niage kan.. hehe

jumaat-26 jun
hari ni pas subuh leh tido blik.. bgn kul 11.00 pagi!! owh.. x sedar sungguh tu pun x larat rase nk bgn.. penat pilih baju mlm tadi x abis lagi.. kluar je bilik tgk coa yan ngn fikri pengsan x nk bgn.. huhu mesti diorg pent.. mak coa da bising2.. hari ni mak die mintak cuti.. pas mandi siap2 sume aku pun trun la tgk mak die da siap bahn2 nk masak.. aku nk tolong mak die x kasi.. jadi aku jadu tolong tengok je la.. heehe.. sambil sembg2 ngn mak die yg sporting gler.. mak die masak sedap lak tu.. seharian aku lepak je hari ni.. sebb operasi cari baju akan bermula mlm nnti.. so da tibe mlm dlm jam 9 kitorg bertolak la.. tp sblum tu smpt potong kek untk bufdy mak coa.. sampai kt tmpat yg dituju.. baju pun start la pilih.. anik pening tgk beratus baju nk kne select. naik julung tgk jersi.. sume pun cantik2.. aku pun sempat pilih yg berknan.. beribu la jugak habis kitorg laburkan..

sabtu-27 jun
hari ni mcm semlm bgn lambat jugak wei.. pe nk jadi la ngn kitorg ni hehehe.. kate nk gerak blik UMP kul 11.. ni kalu da kul 11 bgn ape ke he.. hehehe.. sume brg2 pun kitorg packing.. trun2 makcoa da siap masak da.. sedap siut.. kebab ngn nasi goreng.. sedap wa cakap same lu.. hehe tip top la mkcik... mkn2 sembg ngn ayah coa yg sgt la lawak.. around kul 1.00 kitg gerak la blik UMP.. 2 keter.. sampi UMP dlm kul 5.. gerak trus gi gerai.. seting sume sampai la mlm jugak kitorg siapkan .. beria gak la gerai kitorg ni..

ahad-28 jun
perlu ke si yan ni nk kejut aku subuh ni.... risau sgt takut aku ngn aiz x bgn.. hehe.. tp x pe la.. dlm kul 7.15 aku da siap2.. si aiz ni plak mndi puteri.. lame plak die mndi.. hu2.. kul 8.00 aku ngn aiz gerak gi gerai.. sampi je.. tgk yan da lambak da bnyk baju.. huhu.. awal pagi mak bapak pelajar yg baru masuk x ramai lagi.. pelanggan petame kami adalh staff perempuan UMP.. pastu dlm kul 10 ramai btul pmbeli.. sume nyer mak bapak.. student2 baru x berape ramai.. mungkin sume sibuk ngn sesi pndaftarn msing2.. maka ibu bapa yg kbosanan mnanti anak2 pun rayau2 la tgk karnival jualan hari pendaftaran plajar.. tgk studet baru tringt zamn aku mule2 msuk Universiti lu.. mcm tu gamaknyer rupe aku.. hehe.. tp misi jualan kami harus diteruskan.. ramai gak pengunjung yang datang dan mmbeli.. jualan tamat dlm kul 4.30.. kul 5 kitorg pun bungkus la brg... siap2 je.. da kul 6 lbih.. perut lapar.. so sume crew pun gi mkn la kat gambang point.. sampai la 7.30..

huhu.. penat sungguh aku rase.. susah btul nk cari duit kan.. badan penat.. pale sakit.. tp itu la pengalamn.. baru la kau tahu betape suahnyer nk cari dui6t.. n hargai duit yang aku ader.. walaupun actully modal x cukup di cover... tp kitorg akan forward kn baju2 ni ke next event.. so harapnyer pulang modal bersame sikit untung.. insyaallah...

6 comments:

Niijiusan said...

uik, yan pon ada? mana yang lain? apa dah jadi ngan dak daa lain? apa cite korang semua??? rmai ke sambung deg? pe cite semua?? pe cite??????

anak_hamja said...

hehehe... ni aku ngn yan ngn aiz ngn coa ngn aro yg wat busineess ni.. yang lain kasi support moral jerk.. hhihi..ramai la gak yg sambg degree.. ad yg masuk first year ader yg second.. ko acap.. x nk smbung ke??

e M ! k o said...

woo.. pnjang sungguh cite ko..
aq bru blik klantan nih weh..
sib bek gak aq x join korg weh..kalo x sian mak ayah aq nk anta adek aq msok UMK tu..huhu..
xpe next mission aq ngn pza msti join..yeah!
POTS crew..go..go..go

anak_hamja said...

hehehe.. tahu fiza ader sembg ngn aku sms jap ari tu.. hehe.. ni pun cter yg aku da short kan.. part yg sensor x dapt aku tulis hahaha.. tu la pasal.. kalu ko ade ngn piza sure havoc nyer.. da la gi KL 2 hari tau.. next mission korg msti ikut sbb x lengkp rase tnpe korg.. idup POTS CREW!!!

Niijiusan said...

ni mesti aro yang jadi photographer... halamak, rindunya nak gi sana...

anak_hamja said...

alamak.. aro pemalu doi acap.. die lari.. jngn nk ckp ltk muke.. tgkap pun x nk... hehehe.. die ader je.. layan mkcik2.. yang pakcik2 aq ngn aiz yg layan.. tu la namenyer tarikan.. hakhak..