sila tinggalkan blog anda, saya akan melawat kembali!!

Pages

Thursday, November 26, 2009

langkawi vacation...

yuhuu... penat rasenye tp enjoy sgt2... pengalaman indah selama 3 hari 2 mlm betul2 bekesan dihati aku... pejalanan singkat ke langkawi 3 hari 2 mlm..

23 november 2009 isnin

aku bertolak ke ipoh sbb nk ke kuala perlis jam 9 pagi... ayah dan umi hantar aku ke ipoh... diyana tunggu kat sne.. tepat jam 3 pagi kami brtolak dgn bus menuju ke kuala perlis.. excited rase.. sampai kuala perlis jam 2 ptg.. mkn tghari pastu naik feri jam 3 ptg... pngalamn bersama diyana mmg bes.. berani betul pmpuan dua org ni.. hhaha.. kire gamble je.. buat muke berani.. ngn beg besar camping ala2 mat saleh kami berdue selambe je.. sume org pun tgk 2 pmpuan cntik besame beg besar mereka berbnding pmpuan lain yg besame ahli keluarga.. terase mcm pelncong asing lak.. hahah.. sampai d jeti kuah around 3.45.. sementra tunggu fiza fika nana dan fara amik kitorg sempt wat jamak lu.. seng sikit ble beljalan klu da solat.... huhu.. actualy 4 org ni plak fligt dr KL.. emm.. diorg sampai ngn kete yg dah kami sewe khas dlm 4.30 (drive sendiri yerk)..pastu ktorg bejalan ke dataran lngkawi yg ad helang besar tu.. tangkap gambar bnyak gle excited punye pasal.. then kitorg shoping kat kauh.. aku dpt la belikan kain batik sepasang dua buat bonda tercinte.. pastu mkn mlm kt sekeliling.. then sambung shopping.. then dlm 9.30 kitorg bergerak plak ke pantai cenang.. sampai d sana dlm jam 10.. huhu.. rase seperti dibali.. pelancong asing dan suasana persekitran sungguh menarik.. sempat kami mkn2 lepak suffer kat c ni.. jam 12 mlm bnyak kedai dah tutup.. begini suasana di langkawi.. then dlm 12 mlm kami menuju pulang ke aprtment tempat kami berkampung...

24 november 2009 selase

bgn pagi2 semua pun penat.. tp excited sgt.. jam 9 kami siap kluar sarapan pg.. ui.. murah gle.. aku mkn hnye 3.50 je.. klu kuantan x dapat ni.. sekli ngn air lak tuh.. sedap pun sedap.. then dlm kol 10 kitorg 6 pmpuan cantik2 ni hehehe bgerak lak ke gunung machincang (btul ke aku eje??) wow.. beutiful scenery.. kagum aku pada ciptaan tuhan.. cantik sungguh2... tapi pngalamn pling indah naik kete kabel ngn jalan atas pltaform titi gantung yg mnhubungkan antara 2 bukit... sbgai bakal-bakal engineer kami mmg sgt excited melihat akan structure yg dibina.. mane roller pin fixed truss beam column kabel... design.. maka kami melakukan analysis structure.. haha.. time ni la teringat kat en shamsul ngn en noram yg ajar still mcm ne nk design truss ye anak2 murid.. hehehe.. tgkap gambar toksah ckp la.. sbb mmg suke begambar kan.. habis lawatan d cini dlm jam 2.30.. kmudian kmi gerak lak ke beras terbakar... kat c ni shoping gak.. aku beli kain batik ngn kain pelikat untuk ayah aku.. then tgk la umah yg ad beras terbakar tuh... beras dah x nmpak pun. cume tinggalan sejarah je... dlm sejam kat c ni.. pastu gerak plak ke harbor ap entah... tempat bnyak kapal2 mewah parking.. ku la salah satu  bot tu aku punye kan bes.. hehehe.. angan2 yg mungkin jadi kenyataan.. haha.. then jamak kat cni.. the next place ialah makam mahsuri.. dtg langkawi x complete klu x g makam mahsuri... cantik tempatnye.. mahsuri yg menjadi lambang seorg wanita yg mnjadi bualan penduduk langkawi dan dunia barangkali.. dahulu kini dan selamanya... wanita anggun dan lambang wanita melayu asli.. then dlm kol 6.30 kami gerak plak ke black sand beach nak tgk sunset je pun.. hehehe... habis tgk sunset.. kami pun pulang ke kuah... sambung shoping ap2 yg balance,, aku shopping coklat.. habis la 45 hinggit.. hahaha.. pastuh.. dlm kul 9.30.. kami mkn besar seperti yg dirancang.. mkn mknan laut la.. mule nk mkn ikan bakar.. tapi last mkn ikan siakap 3 rasa,, harge hnya rm81 untuk 6 org.. murah gle.. bajet dlm seratus.. haha.. alhamdulillah...

25 november 2009 rabu..

hari terakhir berada dilangkawi.. sedih rase sbb x puas jalan lagi.. klu la bawak bnyak duit bnyak lagi aku nk bli.. haha.. tapi niat asal hnye nk becuti.. so pejam mate je la kan.. beli yg patut2 je... student kan.. kluar apartment jam 9 pagi.. breakfast lu.. pastu diorg hatar aku ke jeti kuah... diyana sempat g beli vantage untuk mak dia.. RM 450.. mesti mama die gembira sgt,, mane nk dapt harge mcm tuh klu kat tanah besar.. maybe 700 lebih kat tenah besar.. puas ati diyana dapat tunaikan hajat mama die.. hehehe.. almaklum mama mung nak hias dapur barukan noody hahaha... rase sayu lak diorg tinggalkan aku sorg2 dijeti.. sbb diorg sume flight ke KL.. then pecah kat sane.. aku amik tiket ke kela kedah jam 11.30.. sbb aku x de tiket nk balik.. haha.. jadi ayah ngn umi terpksalah mnjemput aku.. mule2 ayah suh aku naik bus lompat2.. tp munkin takut anak pmpuan die sorg ni hilang x balik raye make die ubah plan amik aku.. hehehe.. sampai di jeti kuala kedah jam 1 tghari setelah berada dlm bot selama sejam setgah..

begitulah kisah aku diawal cuti semester... huhu.. puas hati aku dapt habiskan duit aku.. hahaha.. sem depan simpan duit lagi.. nk g mane plak ngn budak2 ni?? diorg plan nk g bali???? gile ah... tapi ape salhnye kan?? dulu genting.. sekarang lagkawi.. next bali... hehehe


aku ngn diyana dijeti



tgk sunset kat black sand beach

aku kat bukit machicang

ni je antara gmabar yg aku sempat upload.. bnyak dlm camera budak2 ni. nnti2 aku post lgi k...

satu tempat g aku nk g dilagkawi... pregnant meiden... hehe.. ap tuh?? korg bukak la kamus k.. aku nk g bile aku honeymoon nanti ble dah kawin.. hahaha..insyaallah...

2 comments:

L said...

gunung mat chinchang la... bkn machinchang... ekekeke... hmmm... nway, dtg langkawi xckp... at least lepak la dlu smpai pameran LIMA... kalo xleh la bersua muka... hehehe... k, nice blog... =)

anak_hamja said...

haha.. sory la sbb g jalan x tgk ejaan btul2.. pakai redah je n picture time... x pe.. lain kli leh dating lagi...