sila tinggalkan blog anda, saya akan melawat kembali!!

Pages

Saturday, November 6, 2010

ape beze pakai tudung dgn tak pakai tudung

dalam dok bosan2 study aku jumpe satu artikel ni.. sgt besh dan bagus untuk dikongsi besame.. sape yg minat matematik mungkin paham.. sape yg tak minat wat2 jele paham.. tapi boleh plak org yg wat artikel ni terpikir alasan kene pakai tudung.. haaaaaiihhh.. jom kite layannnnnnnnnnnnnnnnnnn

.....................................................................................................................................

ni cume perbandingan jer.

Kenapa Lelaki PATUT memilih perempuan yang menutup aurat?

sejak akhir2 ini orang memperkatakan tentang orang yang/ bertudung(MENUTUP AURAT) sama saja dengan orang tidak bertudung dengan alasan orang bertudung pun buat maksiat...

pengiraan matematik...

anggap dosa tak pakai tudung = 1 dosa

anggap sosial = 1 dosa

free hair kompom hari hari dapat dosa = 365 hari

sosial ikut sempat tapi bukan hari hari

jika seminggu sekali buat dosa= 4 x 12= 48 minggu dalam setahun = 48

......free hair x setahun----365 dosa------(1)

.....bertudung x setahun------0 dosa------(2)

sosial

... ... sosial x setahun-------48 dosa------(3)

... ... tidak sosial------------0 dosa------(4)

pakai tudung dan tidak sosial-----(2) + (4)= + = dosa setahun

pakai tudung dan sosial-----------(2) + (3)= + 48 = 48 dosa setahun

free hairdan tidak sosial--------(1) + (4)= 365 + = 365 dosa setahun

free hair dan sisoal--------------(1) + (3)= 365 + 48 = 413 dosa setahun>

cuba kira kalau 10 tahun... saper lebih terror dalam mengumpul dosa... .

... sembahyang wajib..katakan dua dua jenis orang ini bersembahyang dan

5 waktu sehari semalam itu sama dengan 1 pahala dan dikira dalam 1

s--free hair----sembahyang ---0 pahala----(5)

xs--bertudung---sembahyang ----365 pahala--(6

tudung dan tidak sosial----(2) + (4) - (6)= + - 365 = negatif 365 setahun = 365 pahala

tudung dan sosial----------(2) + (3) - (6)= + 48 - 365 = negatif 317 setahun =317 pahala

free hair dan tidak sosial--(1) + (4) - (5)= 365 + - = 365 dosa

free hair dan sisoal--------(1) + (3) - (5)= 365 + 48 - 0-= 413 dosa

pengiraan diatas menunjukkan orang bertudung dan tak bertudung adalah x sama... saper boleh kata sama lepas nih...so ini bermakna sesiapa saja yang free hair lebih banyak dosa dari bertudung.. siapa setuju,dan yang free hair..tolong bangkang or sedar diri.. yang susah cuma pilihan...

selamat berkongsi cerita...=p....

4 comments:

ken said...

wah boleh jadi maths ah.. lol

anak_hamja said...

ken: yup... mcm2 da skrg ni..

iRa~" said...

hee..nice entry..
pape pun setuju!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

calculation...
hehehe...